MERLE MEGMONDJA

11. Sültpaprika-leves (Váncsa István szakácskönyve)

2022. március 23. 14:14 - morgen hart

Levesek / Különleges hideg levesek

A hideg levesekről szóló fejezet hasonlóan kevéssé aktuális az évnek ebben a szakában, mint az előző fejezetben szereplő gyümölcslevesek, de azért valahogy megtaláltuk a különféle gazpachok között a heti nyertest. Fel is fog kerülni a kedvencek közé a hagymalevessel együtt.

11_1.jpg(Oké, oké, az alaplét megint nem vettem le időben a fagyóról... Viszont jó hír, hogy a klasszikus, fűtőszálas melegszendvics-sütő tökéletesen alkalmas paprika sütésre is. :) )

A leves erőssége, hogy minimális hozzávalóból lehet összerakni, a végeredmény mégis egy nagyon fancy, vendégvárásra is tökéletes étel lesz. Fűszerezéstől függően enyhén csípős, mindenképpen pikáns leves - a szerző ajánlásának megfelelően - krutonnal és friss bazsalikommal megkoronázva meg aztán főleg. :)

11_2.jpg

Persze, csaltunk most is... Bár a hideg levesek között szerepel, mi melegen ettük. De tuti kipróbáljuk még hidegen is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mememo.blog.hu/api/trackback/id/tr317786710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása