A hideg levesekről szóló fejezet hasonlóan kevéssé aktuális az évnek ebben a szakában, mint az előző fejezetben szereplő gyümölcslevesek, de azért valahogy megtaláltuk a különféle gazpachok között a heti nyertest. Fel is fog kerülni a kedvencek közé a hagymalevessel együtt.
(Oké, oké, az alaplét megint nem vettem le időben a fagyóról... Viszont jó hír, hogy a klasszikus, fűtőszálas melegszendvics-sütő tökéletesen alkalmas paprika sütésre is. :) )
A leves erőssége, hogy minimális hozzávalóból lehet összerakni, a végeredmény mégis egy nagyon fancy, vendégvárásra is tökéletes étel lesz. Fűszerezéstől függően enyhén csípős, mindenképpen pikáns leves - a szerző ajánlásának megfelelően - krutonnal és friss bazsalikommal megkoronázva meg aztán főleg. :)
Persze, csaltunk most is... Bár a hideg levesek között szerepel, mi melegen ettük. De tuti kipróbáljuk még hidegen is.