MERLE MEGMONDJA

Gasztro-kihívás 2022

2022. január 01. 17:23 - morgen hart

Minden héten egy recept Váncsa István szakácskönyvéből

Évek óta hanyagolt "rovatunkat", a Gasztrot támasztom fel az idén magam/magunk elé állított kihívással. Nagyon hosszú ideje ül a polcunkon Váncsa István szakácskönyve, amit néha fel-felcsapunk, olvasgatjuk az ízes írásokat, de soha nem főztünk még belőle. Idén ezen változtatunk!

Na nem olyan Julie és Juliás-stílben, hogy egy év alatt végigfőzni az egészet, van azért életünk. :) Ja, mert azt talán még nem említettem, hogy a kötet alcíme: Ezeregy+ recept (az Ezeregy recept bővített kiadása).

Az az elgondolás, hogy heti egy receptet készítünk el, így egy év alatt a kötetben szereplő összes témakörből egy ételt megfőzünk (vagy sütünk). Hogy mennyire lesz ez közös projekt, majd kialakul. Az ötletgazda mindenesetre én vagyok, és ha Greffi nem folyik bele, akkor is végigcsinálom. De ha másba nem is, a heti recept kiválasztásába ő is egészen biztosan bele fogja ütni az orrát.

Izgalmas lesz, mert sok új alapanyaggal fogunk megismerkedni, a bevásárlások is túl fognak mutatni a szomszéd bolton, és sok esetben valószínűleg hetekre előre kell majd gondolkodnunk, hogy egy adott kaját éppen akkor hogy fogunk tudni összerakni. Szóval egyelőre lelkes vagyok. :)

Jövő héten bemelegítésként egy egyszerűbb hideg előétellel kezdünk. Fotókkal és beszámolóval jövünk majd.

Ő a könyv:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mememo.blog.hu/api/trackback/id/tr4716800968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása