MERLE MEGMONDJA

Konfuciusz: Beszélgetések és mondások

2022. július 31. 15:09 - morgen hart

Helikon 52/123

Sokat gondolkodtam arról, mit írhatnék erről a könyvről. Az az igazság, hogy az ilyen bölcsesség-gyűjtemény/füveskönyv jellegű kötetetek nálam vagy nagyon betalálnak, vagy teljesen hidegen hagynak. Konfuciusz az utóbbi kategóriába került.

Libri

Nem mondom, hogy felesleges volt elolvasni, az azért máshol kezdődik. A műveltségemhez, ismereteimhez nyilván hozzátett, hogy megismertem a kínai bölcselő gondolatait, amik azért elég széles körben hatottak, hatnak. De rám valahogy éppen nem. Nem volt olyan szemelvény, aminél azt mondtam volna, hogy hűha, amin hosszabban elmerengtem volna, vagy épp újra fel akarnám lapozni. Ami leginkább megmaradt bennem, talán mert számomra is megfogható dolgok, a hagyományok ismeretének és a szülők tiszteletének fontossága.

h52.jpg

A folyamatosan frissülő listát a már olvasott darabokról itt tudjátok követni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mememo.blog.hu/api/trackback/id/tr1217894651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása