MERLE MEGMONDJA

J. D. Salinger: Három korai történet

2019. április 08. 10:39 - morgen hart

Helikon 13/66

Amint arra a legutóbbi bejegyzésben felhívtam a figyelmet, jelenleg sajnos hónapokban mérhető az eltelt idő egy-egy könyv olvasása és a vonatkozó bejegyzés megírása között. Philippa Gregory regénye felbosszantott annyira, hogy ennek ellenére hosszabb véleménynyilvánítás szülessen róla. Na ez a könyv nem az, amiről ugyanez elmondható lenne.

moly

Rendkívül ciki, de legalább (számomra is) rávilágít arra, hogy vannak totális fehér foltok az irodalmi műveltségemben. Valahogy kimaradt a Zabhegyező eddigi olvasmányaim közül, így aztán fogalmam sem volt róla, kicsoda J. D. Salinger. (Viszont most érzem magam annyira kellemetlenül, hogy a legközelebbi könyvtári látogatásomkor megszerezzem.)

A három történet, ami a kötetben szerepel, A fiatalok, Menj fel Eddie-hez, és az Egyszer egy héten ki fogod bírni  címeket viselik. A három írás három különböző élethelyzetet mesél el, de mindháromnak van egy közös vonása: nagyon hétköznapi helyzeteket ír le, amik ma is történhetnének. Nincs idealizálás, nincs biztatás, hogy valami jobbat várjon az ember: szembesít azzal, ami van. A maguk egyszerűségében szerettem ezeket a tollal készült pillanatfelvételeket.

De hogy kicsit fanyalogjak is: a kötetben szerepeltetett illusztrációk nagyon nem jöttek be. Nekem disszonánsak voltak az írások letisztultságával.

Összességében, ha a rajzoknál erősen összezártam a szemem, szerettem ezt a könyvet.

h13.jpg

A folyamatosan frissülő listát a már olvasott darabokról itt tudjátok követni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mememo.blog.hu/api/trackback/id/tr1814747713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása