Szóval az a helyzet, hogy nem igazán van szezonja a gyümölcsleveseknek. Sokat törtük a fejünket, hogy elhalasszuk-e ezt gyümölcsleves témát nyárra, végül arra jutottunk, hogy tartjuk magunkat a sorrendhez, és kiválasztottuk az egyetlen szezonfüggetlen levest: a földimogyoró-levest.
Elkészíteni könnyű: a vajon (upsz, a fotóról lemaradt) megdinsztelt zöldségeket felöntjük alaplével (a fotón fagyott állapotban), összeforraljuk, elkeverünk benne ízlés szerinti mogyoróvajat, majd tejszínnel is összerottyantjuk.
Az eredmény egy sűrű, egészen intenzív földimogyoró ízű leves. Szokatlansága miatt egyelőre még azt sem tudjuk megítélni, hogy ízlett-e. :D
Jövő héten még egy nyári leves jön, aztán továbblépünk a szilárdabb táplálékok felé.