Szóval az úgy volt, hogy múlt héten elkészítettük a húsmentes előételt, meg is ettük, de nem lett olyan igazán eget rengető. Mivel tudom, hogy mit rontottam el benne, és tudom azt is, hogy hiába próbálom meg újra, csak a szerencsén múlna, hogy jobb lesz-e, inkább elkészítettem egy másik előételt ezen a héten, a sikerélmény érdekében.
Csak hogy pár szót vesztegessek a sikerületlen receptre: ezek lett volna a sült cheddar-olíva golyók. A cheddart szeretjük, az olívabogyót szeretjük, mi gond lehetne? Hát az a gond, hogy sütési rutinom nincs, amit a receptek pontosan megadott adatai általában ellensúlyoznak. Igen ám, de Váncsa mester nem korlátozza a háziszakácsot ilyen dolgok meghatározásával. Így aztán azt látom, hogy a cheddar-tészta nem lett megfelelő, de sajnos nem tudom meghatározni, hogy mi volt a baj okozója. Az ízek amúgy nagyon rendben voltak, igazi partifalatkák lehetnének ezek az olívával töltött sajtgolyók, ha el tudnám készíteni őket. :D
A következő recepttel biztosra mentünk: ropogós rozmaringos-fokhagymás-sajtos bagett.
Gyakorlatilag egy fűszervaj friss zöldfűszerrel, rengeteg fokhagymával és sajttal. Önmagában bagettel sütve is remek, de melegszendvicsen, sonka alatt talán még jobb is. Ennek a variációs- és felhasználási lehetőségei gyakorlatilag végtelenek, és a hozzávalók tartóssága alapján hosszasabban is tartogatható a hűtőben, úgyhogy várhatóan visszatérő eleme lesz a konyhánknak.