MERLE MEGMONDJA

3. Levini antipasta* ** (Váncsa István szakácskönyve)

2022. január 24. 21:46 - morgen hart

Előételek / meleg előételek hallal, rákkal

*Levín település Csehországban, a Litoměřicei járásban. Levín LiběšiceÚštěk és Lovečkovice településekkel határos. Lakosainak száma 130 fő (2021. január 1.) /wikipédia/ /Már ha erre gondolt a szerző.../

**Rögtön a harmadik héten alapanyagcserét követtünk el. Rögtön kettőt. De erről később.

Szóval ha egyszer vendégséget rendeznénk, és az első héten elkészített előételt, és ezt a mostanit szolgálnánk fel, hát az garantált vámpírdetektálás lenne, ha valaki nagyon finnyázik. Amúgy ennyire nem vagyunk ráfüggve a fokhagymára, de talán a téli hónapokban nem is árt, ha ennyit fogyasztunk ebből a népi bölcsesség szerint mindenre is jó zöldségből? Fűszernövényből?

003_2.jpg

003_1.jpg

Nos, az előtte fotón látszik, hogy ez egy aránylag kevés összetevős recept: fogod a halat, összedolgozod minden egyébbel ízlés szerint, pirított kenyérre kened, megszórod sült fokhagymával és élvezed. Amiben mi csaltunk: 1, szardella helyett szardíniával csináltuk (kérdezd a gúglit, ez bizony két különböző hal); 2, botkenyér helyett gyökérkenyérre kentük.

Az első csalásra annyit tudok mondani, hogy ki fogjuk próbálni szardellával is. Mivel ez egy olyan recept, ami gyorsabban megvan, mint a blogra szánt fotói, és az adag is akkora, hogy két étkezésre két ember simán elpusztítja, szerintem gyakori szereplője lesz az étkezéseinknek. A második csalásról annyit, hogy esküszöm, egyszer begyúrt botkenyér tésztával indulok majd neki egy tábortüzezős túrának, és amint megvan az ideális bot, beszámolok az eredményről.

Amúgy meg van egy olyan érzésem, hogy a váncsaizmus megengedi az ilyesféle kegyes csalásokat.

A hét végén húsmentes recepttel jövünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mememo.blog.hu/api/trackback/id/tr7716823330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása