MERLE MEGMONDJA

Lao-Ce: Tao Te King

2020. június 15. 11:59 - morgen hart

Helikon 27/84

Általában előre cidrizem az ehhez hasonló bölcsességek könyveitől. De ez nem is volt olyan rossz.

helikon/libri

Tovább
Szólj hozzá!

Csáth Géza: Egy elmebeteg nő naplója

2020. január 05. 18:22 - morgen hart

Helikon 22/80

Csáth Géza nekem eddig valahogy mindig kimaradt. Az irodalomórákról nagyjából annyi rémlett, hogy az egyik legkedvesebb íróm kuzinja volt, fiatalon meghalt. Aztán tavaly elég sok cikk, kiállítás jött szembe vele kapcsolatban, de egyikben sem mélyedtem el igazán, így a soron következő könyvvel kapcsolatban sem voltak előzetes ismereteim.

helikon/libri

Tovább
Szólj hozzá!

Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek

2019. december 06. 12:07 - morgen hart

Helikon 20/80

Valahol ezzel a könyvvel indult az idei év végi Helikonos mélyrepülésem. Értem ez alatt, hogy egy-egy kötet elolvasása között hetek telnek el, és a megírásig bőven több mint egy-másfél hónap... Szóval ha a következő néhány kötet esetében szűkszavú leszek, annak az lesz az oka, hogy ebből az időbeli távolságból már csak a legerősebb benyomásokra emlékszem. Ellenben év végéig szeretném utolérni magam, úgyhogy lehet, hogy most egy kicsit sűrűbben fogok posztolni. Na de ez a bejegyzés nem a magyarázkodásokról kellene, hogy szóljon, hanem Márairól, úgyhogy vágjunk is bele!

Veresi könyvesbolt

Tovább
Szólj hozzá!

Az első ottalvós kéktúrázós - OKT-17. szakasz - 1. rész (Nagymaros - Nagy-Hideg-hegy (- Nógrád))

2019. november 09. 18:04 - morgen hart

A legutóbbi posztban írtam róla, hogy az egész kéktúrázás onnan jött, hogy kitaláltuk, hogy az idei őszi kiruccanásunkat kirándulással akarjuk tölteni. A szakasz kiválasztásához két feltételem volt: mivel piszkosul nincs állóképességem, kezdésnek olyan helyre menjünk, ahol nem kell napi 10 km-nél többet kutyagolni, s nem kell nagyon magas hegyeket megmászni. Így magától értetődik, hogy az összesen 40 km-es, Nagy-Hideges-Csóványosos börzsönyi szakasz mellett döntöttünk.

Tovább
Szólj hozzá!