MERLE MEGMONDJA

Robert Louis Stevenson: Dr. Jekyll és Mr. Hyde

2022. október 04. 09:50 - morgen hart

Helikon 57/125

Érdekes élmény úgy olvasni egy könyvet, hogy bár nem találkoztam még vele, a popkultúrába olyan mélyen beleivódott a sztori, hogy pontosan tudom, mi lesz a vége.

Libri

Ami miatt mégis abszolút élvezhető volt számomra ez a rövid kis könyv - mindössze száz oldal, egy ráérős estén simán végigpörgeti az ember - hogy ugyanazt a 19. század végi mesélőstílust hozta, ami nagy kedvencemre, Oscar Wilde-re is jellemző. Mondjuk annyira nem meglepő, gyakorlatilag ugyanabban a pár évtizedben éltek és alkottak, mindketten Írországban születtek... Talán még a téma is hasonló volt, mint a Dorian Gray arcképében.

Érdekes az is, hogy, mivel a Kincses szigetet nem olvastam, milyen első benyomásom alakult most ki Stevensonról. Biztosan egészen más lenne, ha a gyerekirodalmával kezdek.

Erre a kötetre visszatérve: senkit ne riasszon el, hogy esetleg a történet nagy fordulatai már nem okoznak meglepetéseket, ettől még érdemes elolvasni, ha az ember szereti ezt a fajta irodalmat.

h57_1.jpg

 A folyamatosan frissülő listát a már olvasott darabokról itt tudjátok követni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mememo.blog.hu/api/trackback/id/tr5317912559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása