MERLE MEGMONDJA

Tavaszi kikapcs a kéken - OKT 2/2 (Káld-Ötvös)

2024. március 17. 18:58 - morgen hart

Lassan hagyománynak is tekinthetjük, hogy az októberi és márciusi munkaszüneti napokat körbekerítjük még pár szabadnappal, s elutazunk távolabbi kék-szakaszokat teljesíteni. Nem volt ez másképp a héten sem, visszamentünk Sárvárra, folytatni ahol abbahagytuk, és pótolni egy kimaradt részt.

20240313_124527.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

H. P. Lovecraft: Onnan túlról

2023. december 27. 16:50 - morgen hart

Helikon 74/134

Rég vártam már, hogy elém kerüljön egy Lovecraft-kötet, nem olvastam még soha tőle. Társasjátékokból ismertem már Lovecraft világát, illetve nemrég néztem egy sorozatot, ami több történetét is feldolgozta, ezek alapján épültek fel a várakozásaim ezzel a novellagyűjteménnyel kapcsolatban. Az eredmény? Kicsit olyan érzésem volt, miután befejeztem, mint a Poe-novellák után. Na jó, kicsit azért jobb.

Libri

Tovább
Szólj hozzá!

Immanuel Kant: Az örök béke

2023. október 02. 15:59 - morgen hart

Helikon 71/130

Nem egyszerű bármit is írni erről a könyvről, nekem legalábbis. Két hete rágódom, de nem igazán tudok olyasmit megfogalmazni, ami bárkinek meghozhatná a kedvét, hogy kézbe vegye a kötetet. Igyekszem legalább a kedvét nem elvenni senkinek - bár nem feltételezem, hogy ilyen befolyásom lenne a népes olvasótáboromra.

moly.hu

Tovább
Szólj hozzá!

Babits Mihály: A gólyakalifa

2023. augusztus 03. 16:01 - morgen hart

Helikon 68/130

Azért szeretem a Zsebkönyv-sorozatot, mert időről időre rávilágít az irodalmi műveltségem hiányosságaira, de aztán rögtön segít orvosolni is azt (részben). Például amikor ezt a regényt befejeztem, nem is értettem, miért nem olvastam a gimnáziumi irodalomórákon kívül soha Babitsot. Mármint saját művet, fordítások tekintetében nyilván megkerülhetetlen.

Libri

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása